Skip to content
Piteå • Luleå • Skellefteå

Go Business

Go Business är en heldigital ledande inkubator i norra Sverige som finns för att supporta nya idéer och väcka intresse för företagande. Vår vision är att skapa tillväxt genom att ge förutsättningar för kreativitet och hållbart entreprenörskap. Vi vill helt enkelt möjliggöra för fler människor i Norrbotten och Västerbotten, oavsett bostadsort, att utveckla och leva på sina idéer och sin passion. En kreativ plats där nytänkande entreprenörer får växa.

Hos oss får du som har startat företag inom kreativa och kulturella områden, eller du som har en innovation inom tjänstesektorn, stöd i att göra din idé till verklighet. Du får massor med inspiration och värdefulla verktyg för att utveckla och vässa dina ideér, ditt varumärke och dig själv som entreprenör. Vi erbjuder affärsrådgivning, coachning, nätverk och kontorsplats i kreativa miljöer. Allt du behöver för att kunna arbeta effektivt. Tillsammans jobbar vi för att du ska kunna fokusera på allt som är väsentligt för att komma igång och komma vidare. Och så ser vi till att ha kul på vägen – det är viktigt!

Go Business vill göra skillnad och verkar för att bidra till de Globala målen i Agenda2030. En stor del av de entreprenörer som söker sig till Go Business drivs av frågor som kreativitet, vill bidra till starka samhällen, vill bidra till hållbar konsumtion och god hälsa. Genom att uppmuntra denna typ av frågor kan vi skapa starkare och mer långsiktiga samhällen med stark attraktionskraft. Vi kan fylla våra behov idag utan att begränsa möjligheterna för kommande generationer att göra detsamma. Norra Sverige kan växa på ett sunt sätt. Go Business har även infört de globala målen som en parameter i vår antagningsprocess och som en del av det löpande arbetet – allt för att fler entreprenörer ska reflektera kring hur just deras bidrag ser ut. Kulturella, kreativa näringar behövs om vi ska skapa attraktiva samhällen där många vill leva och verka. Innovativa företagare behövs om vi ska skapa en bredd och mångfald i vårt samhälle. Det vill vi bidra till.

Inkubatorn Go Business finns i Piteå, Luleå och Skellefteå. I Piteå hittar du oss i hjärtat av Piteå Science Park, i anslutning till de kulturella och kreativa utbildningarna vid Luleå tekniska universitet samt konserthuset Studio Acusticum. I Luleå finns vi i Luleå Science Park, granne med bland annat Luleå tekniska universitet, LTU Business och Arctic Business. I Skellefteå är vi en del av co-working-huset The Great Northern tillsammans med en massa kreativa startups och företag, Arctic Business, Nyföretagarcentrum och andra innovationsfrämjare. Vi har ett nära samarbete mellan orterna och möts regelbundet både digitalt och fysiskt. Tack vare vår digitala testbädd som vi utvecklar för fullt kan du som entreprenör kan få hjälp av oss oavsett var i norra Sverige du befinner dig.

Grundare av Go Business är Piteå Science Park, som ansvarar för verksamhetens utveckling. Go Business samarbetar även med en rad externa aktörer. Vi stöttar kommuner och näringslivsutvecklingsbolag i övre Norrland. Tillsammans vill vi skapa nya förutsättningar för att fler ska kunna leva på sin passion här, men med hela världen som marknad.